Return to Start page 


Tip Van Diana:

'De tangozanger'
roman
, door Tomás Eloy Martínez

Tomás Eloy Martínez (72 jr, Buenos Aires) kent zijn hoofdstad Aires als geen ander. Maar door zijn langdurige verblijven in het buitenland beschikt hij ook over de opmerkzame blik van de 'outsider'.

Degene, die in de tango zo schaamteloos en teder over de liefde zingen kan, dat je even de wereld vergeet, moet wel een heel bijzonder mens zijn.

Bruno Cadoga is Amerikaan en werkt aan een proefschrift over de essays die de Argentijnse schrijver Jorge Luis Borges wijdde aan de eerste - en voor hem ook de enige echte - tango's: die die in de bordelen werden gedanst. Bruno heeft een vurige wens: ooit de stem van zijn idool live te horen. De betoverende stem van Julio Martel de tangozanger, die zo aangrijpend over de liefde zingt. Cadogans zoektocht naar de tangozanger leidt hem langs de verhalen, feiten en mythen van Buenos Aires, het dictatoriale verleden van Argentinië en de politieke situatie van nu. De tangozanger is een roman over het zoeken naar schoonheid en waarheid, een roman even verleidelijk als de tango zelf. 

Tomás Eloy Martínez - De tangozanger
223 blz. ISBN 90- 5936-094.
Uitgever in Amsterdam: Cossee.

Return to Start page