Return to Start page 

Genieten in Amstelveen met 'Ensueños de Tango'

Prachtige muziek klanken en zonneschijn openen het concert ... Tango! Een tangoshow van Zárate, met dansers Birkit Wildenburg, Muzaffer Demiray, Marisa van Andel en Oliver Koch op 21 oktober in de schouwburg van Amstelveen.

Birkit en Muzaffer? Zijn dat niet onze Nederlandse dansers uit Utrecht? Inderdaad, talent van eigen bodem.

Oliver Koch is Duitser en volgde een opleiding als dansdocent in Hamburg en als toneeldanser aan de Rotterdamse Dansacademie. In 1996 ontmoet Oliver Marisa en werden opgeleid door vele van de grootste tango maestros.

Geen tangocliché's, gelukkig! Mooie muziek uitgevoerd door Viool: Micha Molthoff. Bandoneon: Michel Mulder. Piano: Katrien Karimoen. Gitaar: Gerard Splint. Contrabas: Frances Dorling.

Tangokwintet Zárate hoort bij de beste tango-orkesten van Europa en speelt Argentijnse tango in de stijl en bezetting van het legendarische Quinteto Réal van Horacio Salgán: viool, bandoneon, piano, gitaar en contrabas. Juist in deze samenstelling zijn de vier verschillende muziekstijlen die tot de tango hebben geleid uitstekend te horen.

Het is natuurlijk wederom een show voor een algemeen publiek, maar de prachtige dans op deze mooi uitgevoerde muziek maakt het geheel buitengewoon aangenaam om te zien. Op een natuurlijke wijze word de Argentijnse tango uitgevoerd. Vooral met emotie, humor, sensualiteit en ook met snel en perfect uitgevoerde tango figuren vergezellen de dansers het orkest. Een tango droom met uiteraard fantastische kleuren en kleding. Het is duidelijk zichtbaar dat er veel geoefend is, en op de choreografie is hard gestudeerd.

In het eerste gedeelte van de show genieten we o.a. van : Lo que vendrà, Ensueños, El Amanecer etc.

Na 45 minuten plezier voor gehoor en zicht mogen we gaan pauzeren. Even heerlijk nagenieten.

 

 

 

 

In het tweede gedeelte worden we verrast door eindelijk een milonga ritme " Milonga de mis amores" waar heel vrolijk op word gedanst en het " Papegaaitje", vertaling in Nederlandse woorden! Heerlijk! Dan kunnen de niet Spaans sprekers ook eindelijk begrijpen wat Carlos Gardels woorden betekenden.

Een paar keer hoop ik dat het tweede gedeelte langer zal duren, maar helaas er komt een einde aan. Wél komen de artiesten terug met een toegift, niet nodig dat we "otra" roepen. Na dit laatste nummer staat het Amstelveense publiek op voor een wel verdiende staande ovatie. Ik heb nog nagedroomd in de zaal, gelukkig had ik mijn goede bril op!

Het publiek is door Argentijnse tango blijkbaar meer dan oppervlakkig geraakt: na afloop van de voorstelling stromen zo'n 150 toeschouwers naar het bovenfoyer van de Schouwburg, waar, tussen de hippe stalen tafels, rode en blauwe wanden versierd door tangoaffiches van allerlei tango events van de afgelopen jaren, wordt door Amsteltango een salon gehouden met DJ Mark Wyman. Wel veertig van de meest enthousiaste mensen blijven beneden met Ralph de la Rie, docent in Amstelveen om hun eerste tangoles te volgen. De artiesten komen ook en worden omringd door fans, er klinkt harmonica van Hugo Díaz, er wordt gedanst, gesproken en vooral gekeken &endash; de hele Schouwburg staat onder het teken van tango. Ook de horeca manager is onder de indruk van de aantrekkingskracht van de Argentijnse dans: "het lukt ons nooit om zo veel publiek en zo lang na de voorstelling binnen te houden" - verklapt hij vol verbazing. Wij nemen afscheid van "ENSUEÑOS DE TANGO", maar voor sommige mensen wordt het misschien het begin van hun tangodroom…

door Diana Aldenzee