Return to Start page 

Filmdocumentaire: The White Elephant

Een documentaire van Alexandra Indaco, Winnaar van de Dick Scherpenzeel studentenprijs 2005 .
Geselecteerd voor UNESCO, India 05, Barcelona Film Festival of Human Rights 05, Festival dei Populi , Florence 05, Berlinale Talent Campus 05, Rome Documentary Film Festival 06.

De documentaire vertelt het levensverhaal van drie generaties vrouwen in 'De verborgen Stad', de grootste sloppenwijk van Buenos Aires. Een leven dat dagelijks diepgaand beïnvloed wordt door drugs, politiegeweld en politieke corruptie. Centraal in de film staat de onophoudelijke strijd van de vrouwen tot overleven en die ene droom: het vertrek uit deze hel.

De context van het verhaal is de diepgaande sociaal-economische en politieke crisis in Argentinië sinds 2001. Het gekraakte monumentale gebouw, waar de vrouwen al decennia lang zonder enige voorziening leven, dient als metafoor voor de Argentijnse geschiedenis. 'The White Elephant' is 80 jaar geleden gebouwd en had het grootste Latijns-Amerikaanse ziekenhuis moeten worden. Nu spelen zich diep in het gebouw de meest dramatische levensgeschiedenissen af, in armoede en isolatie. Groteske pretenties van dictatoriale overheden leiden steeds weer tot chaos. Toch laten de bewoonsters van The White Elephant een zeldzame kracht zien. Ze veroveren een stem en een plaats in tijden dat hun stem overschreeuwd lijkt door geweld en politieke onverschilligheid.

10 & 11 maart 2006
Op het Amnesty International (film) festival in De Balie in Amsterdam, wordt deze documentaire wederom vertoond.

Luna de Tango organiseerde een groot Tangobenefiet voor deze barrio, op 30 april 2006, in Amsterdam.