--Miguel Angel Zotto en de show 'Su Historia' naar Nederland

Miguel Angel Zotto & Milena Plebs dance "chiqué", with voice-over.
See Chique.
This is also (close to) the chorography they danced in Amsterdam at a street corner in the area Jordaan, and that was the first performance the editor of this Tango Agenda saw of them.

Miguel Angel Zotto loves to dance Rock&Roll which shows, at a party in Milano, Italy
Rock&Roll-party

A young Miguel Angel Zotto dancing with Milena Plebs, and comments by Zotto introducing a tango ballet of Anna Maria Stekelman
Tango&ballet

Miguel Angel Zotto & Milena Plebs dance 'Gallo Ciego'
GalloCiego

Compania Tango X 2
Miguel Angel Zotto and unknown lady
dance a funny fast tango
TangoX2

Horacio Ferrer, writer/poet, with 'Mi viejo Piazzolla', a hommage to Astor Piazzolla.
MiViejoPiazzolla

Music by Astor Piazzolla, tekst by Horacio Ferrer, sung by Amelita Baltar
Balada para un loco

  

  

Bekijk videoclips van de show 'Su Historia' en andere shows op de website van TangoX2 the show group of Miguel Angel Zotto
www.tangox2.com/


Tangoshow 'Su Historia' in Rotterdam en Amsterdam

(tekst van producent, licht bewerkt door editor RN)

Miguel Angel Zotto is één van de nog levende legendes van de authentieke Argentijnse Tango. Zotto groeide op in het hart van de Argentijnse tangocultuur van Buenos Aires. Zijn grootvader was tangodanser en zijn vader danser en acteur. Al op zes jarige leeftijd kreeg hij in de wel bekende Milonga's (tangosalons) zijn eerste tangolessen. Op 17 jarige leeftijd startte hij met zijn professionele opleiding, onder andere bij Maestro Rodolfo Dinzel. Vanaf 1984 ging hij zelf lesgeven aan de Belgrano Universiteit van Buenos Aires. Sindsdien danste hij in talloze internationale tango-producties en films met grote namen uit de tango wereld. Zijn reputatie werd definitief in 1986 gevestigd toen Zotto met zijn vaste danspartner Milena Plebs de internationale podia veroverden als sterkoppel in de beroemde broadway-hit "Tango Argentino". Ruim vier jaar dansten zij op alle belangrijke podia ter wereld: de Verenigde Staten, Canada, Venezuela, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Japan. Samen richtten zij hun eigen tangogezelschap op; Tango por Dos (1988). Dit ensemble groeide in korte tijd uit tot de absolute wereldtop, maakte talloze wereldtournees en bereikte in Argentinië de status van Tango legende. Zotto en Plebs traden op in speelfilms, televisiespecials, choreografeerden de tango-opera 'María de Buenos Aires' van Astor Piazzolla en Horacio Ferrer (met Zotto in de hoofdrol van Gatto) en ontvingen vele van de onderscheidingen die in hun vakgebied te vergeven zijn.

  

De show 'Su Historia' verbeeldt het creatieve proces van de tango in de afgelopen 18 jaar. Om de authenticiteit en de essentie van de Argentijnse tango te bewaren maakte Miguel Angel Zotto grondig studie van de geschiedenis en grootmeesters van de tango afgelopen eeuw.

'Su Historia' is een eerbetoon aan diezelfde 'maestro's'; hun stemmen en gezichten zijn te horen en te zien aan het begin van de show.

De show bestaat uit twee delen; de eerste acte is een compilatie van hoogtepunten uit de tangogeschiedenis met fragmenten van de meeste gedenkwaardige choreografieën, kostuums en muziek.

De tweede acte is een eerbetoon aan componist Astor Piazolla en aan schrijver Horacio Ferrer, die bekend werd door zijn vondst van nieuwe en moderne tangochoreografieën. Het bekendste werk van Astor Piazolla is "Adios Nonino", het nummer dat hij schreef na het onverwachts overlijden van zijn vader. Dit nummer is in Nederland ongekend populair geworden door de uitvoering van Carel Kraayenhof tijdens de bruiloft van Prins Willem Alexander en Maxima.

In deze tweede acte staat de rol van de bandoneon en de vrouw centraal. De bandoneon, omdat dit instrument de basis vormt van het zo kenmerkende tangogeluid en de rol van de vrouw, omdat zij de 'as' is van de tango met de schoonheid van haar vorm en de harmonie van haar beweging.

De cast van 'Tango por Dos' bestaat uit veertien dansers, twee zangers en het 'Orquesta Tipica' van zes muzikanten die de dansers live begeleiden op het podium.

Zie speellijst op de agenda