Avondprogramma


Grote zaal ( de kapel, 1e verdieping)
Zaal open: 19:45 uur
20:00 - 24:00 uur
Gran Salon de Tango
Entree 14 euro

Presentatie: Jaap Vermeer.
Jaap is documentairemaker en geluidsvormgever, momenteel o.a. werkend aan een hoorspelserie. Wat Jaap dagelijks voor radio-uitzendingen praktijk brengt, is 'schilderen met geluid' danwel letterlijk: 'het oproepen van beelden en emoties met uitsluitend audiofonische middelen'.

 

Piazzo ensemble
20:00-20:30

Arnaud Rosdorff: piano, Jiska ter Bals: viool, Boris Franz: bas, Tim Fletcher: bandoneon,

Piano: Arnaud Rosdorff studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Orkestervaring deed hij op als assistent-dirigent bij het Coda Jeugd-orkest, hij maakte hiermee een tournee door Italie. Hij speelde bij beroepsorkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest en Opera Spanga. en is nu o.a. pianodocent bij Kunstencentrum 'de Hint' in Uithoorn. Naast het klassieke repertoire speelt hij ook tangomuziek in het Piazzo Ensemble. Hij heeft met dit ensemble diverse Cd's gemaakt.

Viool: Jiska ter Bals speelde ze in het verleden o.a. met de tango groep Otra, met de metalband Celestial Season en in de combo's van Cor Bakker, Mathilde Santing en Ernst Daniël Smid. Momenteel speelt ze ook in de klezmergroep Di Fidl Kapelye. Tango speelde ze bij Tango orkest Amago en nu het Piazo ensemble.

Contrabas: Boris Franz (Bonn) Van Punk, naar Jazz. Boris speelde in Jazzgroepen (Norbert Markus Trio, Susanna De Band), was werkzaam in de Braziliaanse muziek (Sabe) en heeft orkestervaring opgedaan in het Ricciotti ensemble en het Nederlandse Promenade Orkest.
Speelde of speelt bij Tango-ensembles als Tanguevo, Amago en Bandola zurdo. Voor al deze ensembles heeft hij ook zelf muziek geschreven.

Bandoneon: Tim Fletcher. Speelt bandoneon, harmonika en accordina. De verschillende klanken van deze instrumenten komen tot hun recht in het gevarieerde programma van het Piazzo Ensemble. Tim is dirigent bij een aantal Nederlandse orkesten speelt buiten het Piazzo ensemble ook bij accordeonensemble D'acht.


DJ Rein in de salon bij Jerry, Aug 2005.

Dansen op de muziek van Tango Dj Rein de Ruiter
Rein is nu de vaste DJ van Tango Sí in Rotterdam. Buiten 'oud goud' weet hij een voortreffelijke keuze te maken uit de modernere Tangos en slaagt hij erin het publiek telkens weer te verrassen met een paar lekker gekke nummers die toch altijd de sfeer van Tango behouden. Rein draaide al eens eerder op een Luna de Tangosalon (bij Jerry's).


21:45

Compacte danspresentatie van de dansleraren van de workshops. compilatie van muziek uit verschillende tijden, verschillende ritmes en dansstijlen (totaal 10 minuten) door

Arjan & Marianne, Eduardo & Yvonne, Carlos en Corine, Henk & Miriam, Rob & Judith, Sing & Rozemarijn, Moneir & Marieke, Pingel & Peter.

Mariano & Cosima en Rob & Inez kunnen er 'savonds helaas niet bij zijn.
Fotos en websites


Quinteto Tango Extremo

De musici zijn allen afkomstig uit de top van de klassieke, latin en jazzscene. Ben van den Dungen: sopraansaxofoon, Hans van der Maas: accordeon, Tanya Schaap: viool, Anna Elis de Jong: piano, Luc van Gestel (of zijn vervanger) contrabas.

Artistiek leidster en violiste Tanya Schaap studeerde en speelde bij o.a. Carel Kraayenhof en Fernando Suarez Paz (dé violist uit het Quinteto Tango Nuevo orkest van Astor Piazzolla).
De (Haagsche) Saxofonist Ben van den Dungen behoort al jaren tot de top van de Europese jazz en latin muziek. Tijdens de concerten met Quinteto Tango Extremo speelt hij sopraansaxofoon, wat een unieke warme klank aan het geheel toevoegt. Hij is verbonden als docent op het Rotterdams Conservatorium.
Accordeonist Hans van der Maas is veelzijdig: afgestudeerd musicoloog, dirigent, componist en accordeonist. Sinds enige jaren is hij verbonden met het Koorenhuis in Den Haag.
Pianiste Anna Elis is de drijvende kracht achter succesvolle Braziliaanse formaties in Nederland. Naast haar pianowerkzaamheden doceert zij op het Rotterdams conservatorium en heeft zij zich toegelegd op kindermuziek voorstellingen.
De Belgische bassist Luc van Gestel is in België een veelgevraagd bassist in diverse stijlen. Luc is vooral bekend geworden door zijn muzikale medewerking bij Sexteto Canyengue.

In November 2003 schrijft recensent Cor Glorie in Tandgomaandblad La Cadena over de eerste CD van dit kwintet, " El Silencio", 'Quinteto Tango Extremo doorbreekt de stilte' waarna een denderend enthousiast relaas volgt over deze opname. Hij eindigt zijn verhaal met "Bij het eerstvolgende concert van het Quinteto Tango Extremo sta ik voor het loket!".

2 dansoptredens van Mariano Galeano & Paula Rubin


Dansen op de muziek van Quinteto Tango Extremo
Dansen op de muziek van Tango Dj Rein de Ruiter

Geluidstechniek: Jaap Vermeer. Documentairemaker en geluidsvormgever.

24:00: Einde bal en heenzending.Dezelfde zaal van de Gran Salon, hier tijdens TangoX4, januari 2004.